Под наем или Покупка?

  • преди 2 години
  • 1

Въпроса породил най-много обсъждания в сферата на брокерството е „Дали да купя или да наема“. При всички положения идва момента в на всеки човек в живота да иска собствено жилище, но дали е рентабилно?
Да се вземе имот под наем със сигурнос излиза като идеалната опция при краткосрочен план. Студентите от други градове най-често избират този вариант, поради несигурност от бъдещето развитие на обучението и реализация в съответния град. Хора с несигурни приходи и в близките години се забелязва и покачване на желанието за квартира от млади хора искащи самостоятелност. Обикновено всичко зависи от възможностите на човека.
Близо 80% от хората купуват апартаменти с ипотечен кредит…решение което може да определи следващите 20 години от социалния живот на купувача.
Причини за купуване на апартамент
• За жителство
• За препродажба
• За инвестиция
• За строеж (покупка на парцел с постройка, най-често къща)
Факторите са относителни, а желанието на купувача е понякога съвкупност от тях. Риска е голям и затова много хора предпочитат да не го взимат.
Въпреки всичко, е добре да се направят първоначални планове за престой, дали е дългосрочен или не. Възможностите на купувач за покупка на имот са променливи, както и цените на имотите във всеки даден момент. Независимо причините инвестиране в имот обикновено е тежко решение изискващо време. Съдействието на брокери помага за взимането на решение и съкратява времето за взимането му. Инвестицията си струва стига да е направено образовано решение.

Добави коментар

Compare listings

Compare