Навън със старото, идва новото

  • преди 2 години
  • 1

В днешно време до голяма степен новото строителство става за предпочитание пред старите панелни жилища. Но на какво се дължи?

Да, промотирането на панелни сгради и жилища е равно на това на новите строителства, но както технологията превзема социалния аспект от живота на хората, така и на строителството. Какво ще рече това..?

Виждаме все повече и повече интеграцията на технологии и нови видове материали да се използват от инвеститори и строители. Например:

Забелязват се строителства с керамични тухли, предлагайки здравина и защита ненадмината от стандартните тухли използвани до момента.

Говорим за защита от климатични условия, звукозщита, пожарозащита и от всевъзможни други неудобства и опасности които биха могли да засегнат даден жител.

Навлизането на 7 и 8 камерни дограми с тройни стъклопакети и с газ аргон, стават стандарт за нововъведенто качество. Хидро и пожаро изолацията в новостроящите се сгради  се превръщат в даденост с помощта на регулации.

Цялостно здравината започва да настига репутацията на панелите от едно време и с новите допълнения към саниране и изолация от климата не се налага да се вливат допълнителни разходи, както би било при старите строителства. Въпреки факта, че панелните жилища имат 50 години гаранция, голяма част от тях вече задминават този период.

Новите апартаменти предлагат възможност за повече квадратура, докато старите са направени по стандарт зададен по времето на комунизма.

Следващ пост

Под наем или Покупка?

Добави коментар

Compare listings

Compare